Krizová intervence - základní kurz

Kurz je zaměřen na zvýšení kompetencí při práci s klientem v krizi a obecně náročných životních situacích. Obsahem teoretické části jsou základní informace o krizi a krizové intervenci, zásady krizové intervence, struktura a techniky krizově intervenčního rozhovoru. Teoretické poznatky si účastník ukotví praktickým nácvikem dovedností, který probíhá s ohledem na specifika práce s různými typy potíží (jako např. akutní krize, posttraumatický stav, psychopatologie, ohrožení zdraví a života) i rozdílnými cílovými skupinami (děti, dospělí, senioři). Nedílnou součástí kurzu je reflexe vlastních zdrojů podpory a nabídka nástrojů psychohygieny. Kurz je veden interaktivně-zážitkovou formou.

Kurz je uplatnitelný pro krizovou intervenci tváří v tvář i po telefonu.

Cílové kompetence: absolvent si osvojí dovednosti potřebné pro komunikaci s člověkem v krizi a bude schopen poskytnout základní psychickou první pomoc v zájmu stabilizace klienta.

Na kurz navazuje Výcvik v telefonické krizové intervenci prohlubující dovednosti krizového interventa na telefonu, po jehož absolvování je možné ucházet se o pracovní pozici konzultanta na Lince bezpečí nebo na jiném pracovišti s krizovým telefonem. Více na stránce věnované Výcviku v telefonické krizové intervenci.

Účastníci dostanou výukové materiály, které mohou využít jako zdroj informací i po ukončení kurzu.

Kurz probíhá ve 3 víkendových blocích:  termíny připravujeme

Chcete být mezi prvními, kdo se bude moci na nový termín přihlásit? Stačí nám na sebe napsat kontakt ZDE.

Poslední den kurzu probíhá závěrečná zkouška sestávající z písemného testu.

Komu je kurz určen:
  • každému, kdo se chce dozvědět více o krizové intervenci a zdokonalit se v komunikaci s člověkem v krizové situaci
  • pracovníkům sociálních služeb a pomáhajících profesí, kteří se setkávají s osobami v náročných situacích a hledají nástroje, jak takové krize zvládat
  • lidem, kteří se chtějí zdokonalit v komunikaci a mají zájem o psychologii
  • studentům humanitních oborů

Počet účastníků: min. 12, max. 16

Rozsah: 48 vyučovacích hodin (možná absence max. 10 % z časové dotace kurzu)

Akreditace: MPSV č. A2019/1009-SP/PC (absolventi získají osvědčení o absolvování)

Lektorský tým:
Mgr. Lucie Bukovská, Mgr. Martin Klouda, Mgr. Kateřina Lišková, DiS., PhDr. Katarína Loneková, Ph.D., Mgr. Lucie Zelenková, DiS., Mgr. Peter Porubský, Mgr. Aneta Haramijová, MUDr. Tereza Michálková Grézlová, Mgr. Barbara Ernest, Mgr. Jakub Zámečník, Mgr. Lenka Ottová, Mgr. Anna Jelínková

Učíme to, co umíme nejlépe.
Všichni naši lektoři působili nebo působí na Lince bezpečí, která je za 25 let své existence největší a nejdéle fungující krizovou linkou pro děti a mladistvé do 26 let v ČR.
Vše, co se od nich naučíte, je ověřené touto praxí.

Cena kurzu:

Plná cena: 11.990 Kč

*Snížená cena 10.990 Kč je určena pro studenty prezenčního studia,
příjemce starobního důchodu, držitele průkazu ZTP, ZTP/P, matky, resp. otce
na mateřské/rodičovské dovolené a uchazeče v evidenci úřadu práce.

Platební a storno podmínky vzdělávacích kurzů Linky bezpečí naleznete ZDE.

Kurz je možné uhradit v jedné nebo ve dvou splátkách.

Proč zvolit Krizovou intervenci - základní kurz Linky bezpečí? Napoví Vám zpětné vazby od absolventů:
"Lektoři byli opravdu úžasní, byli velmi lidští a opravdu jsem si práci s nimi užila."
"Výklad a vše okolo u mě opravdu vedly k pochopení a vhledu do tématu."
"Vynikající dvojice, výborná atmosféra podpory a pohody."
"Velmi příjemný přístup obou lektorek, srozumitelně a zajímavě předané informace."
"Pracovní materiály jsou perfektně zpracované. Není co vytknout."
"Super přístup lektorů - moc se mi líbí, jakým způsobem s námi komunikujete - dobře reflektujete to, co říkáme, podpora, jde vidět že pozorně posloucháte a umíte na nás reagovat."
"Ochota odpovídat  otázky spolu s trpělivostí."
"Velice příjemná dvojice lektorů. Moc jsem si to užil."
"Kurz mi dal základní rámec toho, co je krizová intervence a nástroje pro práci s lidmi."
"Kurz byl nad moje očekávání i ve formě online. Klobouk dolů."
"Kurz předčil má očekávání."
"Kurz moje očakávanie určite splnil. Celkovo som bola s kurzom nadmieru spokojná, a to vo všetkých dňoch v prvom aj druhom module. Všetci lektori boli perfektní, podarilo sa im vytvoriť príjemnú atmosféru aj v online priestore a vďaka tomu sa všetci účastníci aktívne zapájali. Odniesla som si veľa poznatkov a zároveň som si vyskúšala modelové situácie,ku ktorým nám lektori dávali spatnú vazbu. Veľmi oceňujem príklady z praxe, ktoré lektori do výuky zahrnuli a ich celkový prístup k výučbe."
"Bylo mnoho příležitostí k praktickému nácviku."

Zajímá Vás ještě více? Kontaktujte Veroniku Šturmovou, manažerku vzdělávání na e-mailu v.sturmova@linkabezpeci.cz nebo na tel. 602 387 534.

Kurz pro Vás můžeme realizovat též přímo ve Vaší organizaci. V takovém případě je možné, v rámci hranic daných akreditací, upravit náplň jednotlivých bloků tak, aby maximálně vyhovovala potřebám Vašich zaměstnanců.