Reakce na zveřejněný výzkum e-mailových dotazů Linky bezpečí

Zveřejněný výzkum Linky bezpečí vyvolal rozporuplné reakce veřejnosti. Data z výzkumu naší e-mailové poradny ukázala, že pokud je dětem ubližováno, děje se tak nejčastěji jejich vlastními rodiči. Mnohé reakce jsou však důsledkem mediální zkratky, která mohla vést k mylné interpretaci, že se jedná o populační výzkum a zveřejněné údaje vypovídají o stavu celé dětské populace v ČR.  Zdůrazňujeme, že výzkum analyzoval pouze dotazy dětí, které se na nás v roce 2014 obrátily přes naši e-mailovou poradnu (1170 dotazů). Jsou to tedy děti, které již cítí nějaký problém a obrací se na nás o pomoc, nejedná se tedy o situaci všech dětí v ČR. Na druhou stranu data zjištěná z naší e-mailové poradny jsou závažná a nelze před problémy dětí zavírat oči.

Na Lince bezpečí se snažíme pomoci dětem i rodičům najít k sobě cestu a  nacházet řešení problémů uvnitř rodiny. Podporujeme zlepšování rodinných vztahů. Rodičům nabízíme naši Rodičovskou linku, která  pomáhá rodičům i dětem lépe se dorozumět, když život přinese něco složitého. Jsme v tom s vámi.