Výcvik v telefonické krizové intervenci

Výcvik v telefonické krizové intervenci (Výcvik TKI) připravuje zájemce pro práci na lince důvěry či na jiném pracovišti s krizovým telefonem. Je profesním kurzem v rámci systému dalšího vzdělávání. Splňuje požadavky na odbornou způsobilost k vedení telefonické krizové pomoci, a to v souladu se Zákonem o sociálních službách. Kurz je koncipován do pěti ucelených víkendových bloků - modulů. Výcvik má tři úrovně: teoretickou, praktickou a sebezkušenostní. Jednotlivá témata jsou uspořádána takovým způsobem, aby logicky rozvíjela dovednosti účastníků a navazovala na sebe. Obsahují vyvážený poměr teoretické a praktické formy výuky tak, aby získané dovednosti mohli frekventanti efektivně prohloubit a upevnit. Na závěr výcviku mají účastníci unikátní možnost rozvíjet nabyté zkušenosti a dovednosti přímo v praxi, kdy posledních 30 hodin výcviku je věnováno náslechům na Lince bezpečí, které probíhají pod odbornou supervizí.

Cílové kompetence: účastník zná problematiku telefonické krizové intervence a umí ji prakticky používat. Účastník programu získá sociální a komunikační dovednosti potřebné při zacházení s jedincem v krizi, je podpořena profesní jistota při zvládání náročných situací a schopnost efektivně řešit problémy.

Výcvik v TKI pro Vás na podzim 2019 chystáme v těchto 5 víkendech:
4. – 6. 10. 2019
18. – 20. 10. 2019
1. – 3. 11. 2019
15. – 17. 11. 2019
29. – 30. 11. 2019

Výcvik probíhá ve školící místnosti na Praze 8
v pátky 13:00 – 19:45
a soboty a neděle 9:00 – 17:00.

Poslední den výcviku (30. 11.) probíhá závěrečná zkouška sestávající z písemného testu a ústní části formou modelování hovoru.

Máte-li zájem, přihlaste se prosím ZDE

K přihlášce prosím nezapomeňte prostřednictvím e-mailu vzdelavani@linkabezpeci.cz doplnit také Váš strukturovaný životopis (zejména nás zajímá Vaše vzdělání a praxe).

Výcvik se zaměřuje na témata:
  • krizová intervence, zásady vedení hovoru s klientem, obtíže při hovoru
  • emoce a práce s nimi, psychosociální síť, sociálně právní minimum, psychohygiena, psychopatologie, psychospiritualita
  • útěky, krize v rodině, manželské a partnerské krize, rozvod, sexualita, partnerské vztahy a sexualita, problémy se školou, šikana, dítě a trestný čin, syndrom CAN, domácí násilí, zdraví v ohrožení, umírání a ztráta blízké osoby, závislosti, sebepoškozování a sebevraždy, trauma, senioři
Důraz je kladen na aktivní nácvik a modelové situace. Témata jsou probírána interaktivní formou. Prostor je věnován sdílení dobré praxe, osvědčených postupů i hledání nových cest. Účastníci dostanou bohatý informační materiál, který mohou využít jako zdroj informací i po ukončení výcviku.

Komu je výcvik určen:
  • každému, kdo se chce dozvědět více o telefonické krizové intervenci
  • pracovníkům sociálních služeb a pomáhajících profesí, kteří se setkávají s osobami v náročných situacích a hledají nástroje, jak takové krize zvládat
  • lidem, kteří se chtějí zdokonalit v komunikaci a mají zájem o psychologii
  • studentům humanitních oborů
  • zájemcům o pracovní pozici konzultanta Linky bezpečí

Počet účastníků: max. 16

Rozsah: 140 vyučovacích hodin (110 hodin rozdělených do 5 teoreticko-praktických modulů a 30 hodin náslechů na Lince bezpečí)

Akreditace: MPSV č. 2016/0091-PC/SP/VP/PP (absolventi získají osvědčení o absolvování)

Lektorský tým:
Mgr. Lucie Bukovská, Mgr. Martin Klouda, Mgr. Kateřina Lišková, DiS., PhDr. Katarína Loneková, Ph.D., Mgr. Lucie Zelenková, Mgr. Peter Porubský, Mgr. Jan Kaňák, Ph.D., Mgr. Aneta Haramijová, Mgr. Andrea Nondková, MUDr. Tereza Michálková Grézlová, Mgr. Barbara Ernest

Učíme to, co umíme nejlépe.
Všichni naši lektoři působili nebo působí na Lince bezpečí, která patří v České republice k linkám důvěry s největším počtem klientů. Vše, co se od nich naučíte, je ověřené touto praxí.

Cena výcviku:
Plná cena: 16.990 Kč včetně náslechů na LB
Snížená cena: 14.990 Kč včetně náslechů na LB je určena pro studenty prezenčního studia, příjemce starobního důchodu, držitele průkazu ZTP, ZTP/P, matky, resp. otce na mateřské rodičovské dovolené nebo uchazeče v evidenci úřadu práce.

Výcvik je možné uhradit v jedné nebo ve třech splátkách.

Pokud se rozhodnete ucházet se po úspěšném absolvování výcviku o práci konzultanta na Lince bezpečí, našim zaměstnancům vracíme náklady za Výcvik v TKI až do výše 2.000 Kč.

Proč zvolit Výcvik v telefonické krizové intervenci od Linky bezpečí, Vám napoví také zpětné vazby absolventů:
„Příjemné podávání zpětné vazby a příjemná podporující atmosféra.“
„Dobré bylo věnování prostoru jen modelovým situacím v poslední výcvikový den.“
„Bavila mě vyvážená a neustále interaktivní forma výcviku a modelové situace. Zároveň jsem velmi oceňovala odpočinkovější aktivity. Výcvik byl hodně intenzivní.“
„Díky rozmanitosti naší skupiny, jsem mohla čerpat zkušenosti od zkušených psychoterapeutů a psychologů i lidí z úplně jiné oblasti, bavily mě modelace, sebezkušenostní techniky, formy práce, kdy jsme si sami vytvářeli obsah probíraného tématu.“
„Celkově to bylo báječné. Hodně mne zaujala např. aktivita s předáním tajemství nebo rozbor filmu Forrest Gump z perspektivy CAN.“
„Jako studentka psychologie oceňuji praktické komunikační dovednosti i teoretické sociálně-právní pozadí pro budoucí praxi velmi důležité.“

Závazné podmínky účasti ve Výcviku v TKI k nahlédnutí ZDE

Chcete po absolvování Výcviku v TKI pracovat na Lince bezpečí? Přečtěte si, jak vypadá práce našeho konzultanta

S nabídkou výběrového řízení na pozici konzultanta Linky bezpečí Vás budeme kontaktovat začátkem výcviku.

Zajímá Vás ještě více? Kontaktujte Veroniku Šturmovou, manažerku vzdělávání na e-mailu v.sturmova@linkabezpeci.cz nebo na tel. 602 387 534.

Kurz pro Vás můžeme realizovat též přímo ve Vaší organizaci. V takovém případě je možné, v rámci hranic daných akreditací, upravit náplň jednotlivých bloků tak, aby maximálně vyhovovala potřebám Vaší organizace.