Výcvik v chatové krizové intervenci

Výcvik v chatové krizové intervenci se zaměřuje na pomoc, podporu a stabilizaci klienta v krizovém či jinak náročném stavu, a to při práci v online prostředí. V českém prostředí jsme byli prvními, kdo získal akreditaci na výcvik chatové krizové intervence. Výcvik je určen pro pracovníky pomáhajících profesí, pracovníky sociálních služeb, studenty i zájemce z řad laické veřejnosti či z oblasti mimo pomáhající profese.

Rozsah
16 vyučovacích hodin, které jsou rozděleny do dvou na sebe navazujících dnů.

Obsah
V úvodu je věnován prostor fenoménu krize a charakteristikám krizové intervence. Dále se účastníci aktivně seznámí se specifiky krizové intervence poskytované v online prostředí. Získají informace o obecných zásadách vedení krizové intervence po chatu, stejně jako specifických přístupech a situacích. Seznámí se s metodami a technikami práce s klientem v rámci chatového kontaktu. Naučí se pracovat s vlastním vyjadřováním, formulovat co nejefektivněji, ověřovat porozumění na straně klienta.

Forma
Při výcviku je kladen důraz na nácvikové a modelové situace. Po celou dobu výcviku využívají účastníci PC a pohybují se v online prostředí. Výuka probíhá za využití interaktivních metod, jako jsou nácvik, diskuse, práce ve větších i menších skupinách, brainstorming a interaktivní výklad. Účastníci mají k dispozici elektronický pracovní list, takže neztrácejí čas ručním psaním poznámek. Elektronický pracovní list účastníkům po ukončení výcviku zůstává plně k dispozici.
Účastníci pracují na vlastních noteboocích, k dispozici je wifi připojení.

Zkouška
Test a modelové situace práce s klientem. Úspěšné absolvování zkoušky je podmínkou pro udělení osvědčení o absolvování výcviku.

Počet účastníků
Minimálně 8 účastníků, maximálně 16.
Linka bezpečí, z.s. si vyhrazuje možnost termín kurzu posunout, pokud se nenaplní jeho minimální kapacita.

Termín
27. - 28. 9. 2019

Přihláška ZDE

Akreditace
Akreditace č. A2017/0040-SP/PC Ministerstva práce a sociálních věcí je platná do 5/2021. Výcvik je akreditován jako další vzdělávání pracovníků v sociálních službách.

3200,-
Cena zahrnuje výukové materiály. Poskytujeme slevu pro studenty prezenčního studia, příjemce starobního důchodu, držitele průkazu ZTP, ZTP/P, matky, resp. otce na mateřské rodičovské dovolené nebo uchazeče v evidenci úřadu práce.
Platební a storno podmínky vzdělávacích kurzů Linky bezpečí naleznete ZDE

Lektorský tým
Mgr. Kateřina Lišková, Mgr. Zuzana Tupá, Mgr. Lenka Ottová, Táňa Mančíková, Mgr. Michal Kniha; Mgr. Hana Nečina Vaníčková

Zajímá Vás ještě více? Kontaktujte Veroniku Šturmovou, manažerku vzdělávání na e-mailu v.sturmova@linkabezpeci.cz nebo na tel. 602 387 534.

Kurz pro Vás můžeme realizovat též přímo ve Vaší organizaci. V takovém případě je možné, v rámci hranic daných akreditací, upravit náplň jednotlivých bloků tak, aby maximálně vyhovovala potřebám Vaší organizace.