Barevné šílenství vyneslo Lince bezpečí 700 000 Kč

V sobotu 21.5. 2016 se v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice uskutečnil v pořadí třetí a zároveň finální letošní běh Barvám Neutečeš. Běhu se za krásného slunečného počasí zúčastnilo rekordních více než 5500 účastníků. Obrovský úspěch měl charitativní přesah celé akce - v rámci běhů se podařilo získat neuvěřitelných 700 tisíc korun na Linku bezpečí. Nyní se Barvám Neutečeš přesouvá k našim sousedům na Slovensko, kde se první společný barevný výhoz uskuteční 28. 5. v Košicích.

„Letos jsme si dali za cíl výrazně zvýšit charitativní přínos běhů Barvám neutečeš. Stejně jako v předchozích ročnících byla vybrána k podpoře Linka bezpečí, největší a nejdéle fungující krizová linka pro děti a mladé lidi. Výběr nebyl náhodný - Linka bezpečí se svými 100 pracovníky, kteří na telefonních linkách nepřetržitě pomáhají dětem po celý rok 24 hodin denně, sídlí přímo v areálu PNB Bohnice, kde se také dnes pražský běh Barvám neutečeš konal.“ řekl Antonín Pospíchal z pořadatelské agentury BP Action.

Hlavním charitativním partnerem se stala Nadace O2, která garantovala poskytnout 50,- Kč Lince bezpečí za každého běžce. Díky letošnímu rekordnímu počtu 12 500 účastníků bylo vybráno pro Linku Bezpečí od Nadace O2 fantastických 635 000 Kč. Organizátoři akce se navíc rozhodli věnovat Lince bezpečí výtěžek z prodeje oranžové barvy, která je hlavní barvou Linky bezpečí, a navýšili tak celkovou částku o dalších 65 tisíc Kč.

Děkujeme Barvám neutečeš, Nadaci O2 a všem běžcům za podporu Linky bezpečí.