160 000 korun věnovala Lince bezpečí v rámci Prague International Marathon Nadace O2

160 000 korun věnovala Lince bezpečí  v rámci Prague International Marathon Nadace O2
Pět set korun za každého finálového juniorského běžce. Tak zněla konečná nabídka Nadace O2. Těch se nakonec do finále Juniorského maratonu 2016, který je součástí PIM, probojovalo 320 v rámci dvaatřiceti domácích i zahraničních týmů. Šek na částku 160 tisíc korun byl Lince bezpečí slavnostně předán v rámci Prague International Marathon.

Společnost O2 podporuje Linku bezpečí již 21 let. Zajišťujeme Lince zdarma všechny telekomunikační služby, aby všechny děti mohly volat na Linku bezpečí bezplatně. Protože ale chceme Lince bezpečí pomáhat ještě více, rozhodli jsme se za každého finálového účastníka Juniorského maratonu věnovat Lince bezpečí 500 korun,“ říká Anna Kačabová, ředitelka Nadace O2.

Jubilejního 20. ročníku Juniorského maratonu 2016, jehož byla Linka bezpečí letošním charitativním partnerem, se v semifinálových kolech zúčastnilo celkem 261 týmů ze všech krajů. Do finále se probojovalo 32 týmů - 2 zahraniční školy (Bělehrad a Košice) 5 týmů na základě divoké karty a postupového klíče a 25 týmů na základě semifinálových kol. Fináloví běžci z řad studentů pak měli možnost zapojit se do největšího štafetového závodu na maratonské trati, který se uskutečnil v rámci hlavního závodu Volkswagen Maraton Praha 8. 5. 2016.

„Nejčastějšími klienty Linky bezpečí jsou mladí lidé mezi 13 - 18 lety. I to byl důvod, proč jsme se rádi stali hlavním charitativním partnerem Juniorského maratonu a využili tak možnost prezentovat tisícům mladých naše služby.  Velké díky patří našemu generálnímu partnerovi Nadaci O2, která nám garantovala příspěvek za každého finálového účastníka. Linka tak získala v rámci partnerství další významný finanční dar, který využije především na technologickou obnovu a inovace svých služeb,“ uvádí Ivana Šatrová, ředitelka Linky bezpečí.

Maratonské štafety se aktivně zúčastnili také zástupci Linky bezpečí - ředitelka Ivana Šatrová a vedoucí Linky bezpečí Peter Porubský společně se členy skupiny Mandrage, kteří aktivity Linky bezpečí dlouhodobě podporují.